Hakukoneoptimoinnin 8 hyötyä

Onko hakukoneoptimoinnista hyötyä? Lyhyt vastaus: on.

Hakukoneoptimointi (Search Engine Optimization, SEO) auttaa liiketoimintasi kasvua monin eri tavoin. Ihan ilman lapinlisää voin sanoa, että SEO on tärkeimpiä yksittäisiä palikoita, kun puhutaan nettisivun liikenteen ja tuottavuuden kasvattamisesta. Lue alta kahdeksasta tavasta, joilla SEO hyödyttää bisnestäsi.

1.    Näkyvyyden ja liikennemäärien kasvu

Hoidetaanpa tämä ilmeisin ensin alta pois. SEO parantaa sijoitustasi Googlen hakutuloksissa ja sitä myöten ohjaa enemmän liikennettä sivullesi. Vai milloin itse viimeksi klikkasit linkkiä jostain sieltä viidenneltä tulossivulta?

2.    Kustannustehokkuus

Hakukonenäkyvyyttä saa käytännössä kahdella eri tavalla: ostamalla pay-per-click-mainontaa (PPC) tai rakentamalla orgaanista näkyvyyttä SEOn avulla. Vaikka PPC onkin tehokasta, syntyy joka klikkauksesta sinulle kustannuksia. Vielä isompi ongelma on näkyvyyden välitön katoaminen mainoskampanjan loppuessa.

SEO rakentaa näkyvyyttä pitkällä aikavälillä. Vaikka sekin vaatii varsinkin alussa investointia, on näkyvyys kestävää. Eikä jokainen maksullisen mainonnan kautta tuleva renkaidenpotkija nakerra markkinointibudjettia.

3.    Uskottavuuden ja luotettavuuden rakentaminen

Ihmiset ovat tottuneet luottamaan hakukoneisiin; oletetaan, että hakutulosten kärjessä oleva sivusto on luotettava. Tämä on toki ihan järkevääkin, sillä hakutulosten kärkeen pääseminen vaatii, että Googlekin pitää sivustoa luotettavana ja asiantuntevana omalla alallaan.

4.    Parempi käyttäjäkokemus

Edellisen pointin tavoin tämäkin on molemminpuolinen win-win. Nopeasti latautuva, mobiiliystävällinen ja käytettävyydeltään hyvä sivu sijoittuu hyvin ja miellyttää käyttäjiä. Mukava käyttökokemus saa käyttäjän pysymään sivulla pidempään ja parantaa asiakastyytyväisyyttä.

5.    Pitkäaikaista hyötyä

Vaikka hakukoneoptimointi ei tuokaan välittömiä tuloksia, pitkän aikavälin strategiana se tuo kestäviä hyötyjä. Kun sivuston kerran saa korkealle hakutuloksissa, ei sijoituksen ylläpito vaadi suurta työmäärää.

Toisin kuin maksettu mainonta, jonka tuomat tulokset katoavat käsi kädessä mainosbudjetin loppumisen kanssa, SEO jatkaa liikenteen ja potentiaalisten asiakkaiden tuomista päivästä toiseen. Tämä tekee SEOsta arvokkaan investoinnin aitoon, kestävään kasvuun.

6.    Asiakaskäyttäytymisen ymmärtäminen

SEO-työkalut ja -analytiikka tarjoavat perinpohjaista dataa yleisöstäsi. Google pyrkii ymmärtämään käyttäjän aikeita haun takana, eli esimerkiksi onko kyseessä vasta tiedonhaku vai onko ostohousut jo puettu tukevasti jalkaan.

Hauissa käytettyjä avainsanoja tutkimalla on mahdollista kohdentaa omaa sisällöntuotantoa esimerkiksi ostovalmiita asiakkaita paremmin houkuttelevaksi.

7.    Kilpailuetua

Kilpailulla markkinalla SEO voi hyvinkin olla juuri se konsti, jolla teet tarvittavan eron kilpailijoihisi. Optimoimalla sivustosi viimeisimpiä SEO-trendejä hyödyntäen pärjäät aina SEOa laiminlyöviä kilpailijoitasi paremmin. Vahvalla SEO-strategialla yrityksesi pysyy näkyvänä, relevanttina ja kilpailukykyisenä.

8.    Enemmän myyntiä (konversioita)

Kuten aiemmin mainitsin, SEOn avulla saat sivustollesi laadukkaampaa liikennettä ja ostovalmiimpia asiakkaita. Haluttuja hakusanoja hyödyntäen ja käyttäjäkokemusta parantamalla SEO nostaa konversioiden todennäköisyyttä, halutaanpa sitten myyntiä, uutiskirjetilauksia tai mitä tahansa.

Mistä minä sen SEOn sitten saan?

Kuten muutkin hyvät jutut, vaatii SEOkin tietenkin työtä. Hakukoneoptimointiin kuuluu karkeasti kaksi osa-aluetta, tekninen ja sisällöllinen.

Tekninen SEO sisältää sivuston toimivuuteen ja rakenteeseen liittyviä asioita, kuten suojatun yhteyden käytön, sisäisten ja ulkoisten linkkien toimivuuden sekä vaikkapa mobiiliystävällisyyden. Monet tekniseen SEOon liittyvistä asioista saa kuntoon kertaluontoisella projektilla. Projektin jälkeen saat Mediaräätäliltä selkeät ohjeet sivuston ylläpidossa jatkossa huomioitavasta asioista.

Sisällöllinen SEO on se kolikon toinen puoli. Teknisesti viimeisen päälle viilattu sivustokaan ei pelasta, jos sisältö on vedetty lonkalta vähän sinne päin. Sisällön täytyy vastata käyttäjien tarpeisiin, jotta hakukoneet osaavat sivuasi heille tarjota.

SEO-toimivan sisällön luominen alkaa kattavasta avainsana-analyysistä, jonka pohjalta luodaan sisältöstrategia. Tämän avulla sitten lähdetään luomaan uusia sisältöjä asiakkaita houkutteleviksi ja toki myös käydään olemassa olevat läpi ajatuksen kanssa läpi.

Mediaräätäli tarjoaa kattavasti erilaiset SEO-palvelut.

Similar Posts